Liedconcert, Leonore van Sloten en Willem Mook

Zondag 2 februari 2020 Aanvang 15.00 uur, IJsselkade 21 Zutphen

De Vrienden van het Lied organiseert het Liedconcert de Ster van Huygens met Leonore van Sloten, mezzosopraan en Willem Mook, luit. Zij vertolken in de IJsselsalon de muzikale wereld van Constantijn Huygens en zijn vrouw Suzanna van Beerle, met o.a. werken van Huygens, Lambert en Lanier.

Entreeprijs € 17,50.

Kaarten reserveren: Dirck Heijerman dirckheijerman@gmail.com Of telefonisch: Dirck Heijerman 06 10491248.

Leonore van Sloten studeerde zang het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Udo Reinemann. Zij bekwaamde zich verder in masterclasses bij muzikale grootheden als Maarten Koningsberger, Julius Drake, Johannette Zomer, Rudolf Jansen en Jard van Nes. Kamermuziek is haar grote liefde. Het 17e eeuwse (Nederlandse) luitlied is een van haar specialiteiten. Naast haar muzikale opleiding studeerde zij kunstgeschiedenis bij prof. dr. Ernst van de  Wetering en dr. Rob van den Boogert aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2005 is zij werkzaam als conservator in Museum Het Rembrandthuis.

Willem Mook studeerde luit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.