5 juni Workshop Schrijven over Kunst

Tot nader order uitgesteld ivm het Covid 19 virus!

Tim Pardijs en Otteline van Panthaleon van Eck, respectievelijk voormalig stadsdichter van Zutphen en huidig stadsdichter geven op vrijdag 5 juni een workshop ‘Schrijven over kunst’ in de IJsselsalon in Zutphen. Deelname 65 euro per persoon, inclusief lunch. Aanmelden via info@ijsselsalon.nl

Dit monumentale herenhuis aan de IJsselkade fungeert die dag als ontmoetingsplek tussen schrijvers en beeldend kunstenaars, geheel in lijn met de traditie van zeventiende en achttiende eeuwse salons. Deelnemers krijgen tussen 10 en 16 uur verschillende schrijfopdrachten, waarbij ze uitgedaagd worden te reageren op de beeldende kunst die op dat moment wordt geëxposeerd in de IJsselsalon.

En dat is het beeldende werk van IJsselsalon-eigenaar Stef Kreymborg zelf, waarin verzamelingen centraal staan. Ze onderzoekt de aard, mogelijkheden en dynamiek van massa’s en eenlingen. De wetmatigheden in de natuur, het samengaan van regelmaat en variatie, zijn hierbij uitgangspunt. Zoals bijvoorbeeld bij haar ‘Schriftlezingen’, collecties takjes, zaden, draden of hout waarin Stef Kreymborg belevenissen en herinneringen vastlegt. Of in ‘Groeivormen’, groeisels die in de veilige omgeving van een binnenruimte kunnen gedijen zonder een tekort aan water, voedsel of een overdosis vocht en zon.

Workshopleiders Otteline en Tim leren de deelnemers op een nieuwe manier kijken naar kunst, en stimuleren ze daar op een originele manier op te reageren in taal. Essentiële onderdelen als beeldspraak, ritme en rijm komen aan bod tijdens deze schrijfdag, maar de beide dichters delen ook hun beste schrijftips. Voordracht komt ook aan bod.

Tim Pardijs is eindredacteur van literair tijdschrift Liter en schrijft en publiceert zelf 12 jaar poëzie. Hij bracht twee bundels uit en geeft regelmatig workshops en gastlessen over poëzie. In 2013 en 2014 was hij stadsdichter van Zutphen. Otteline van Panthaleon van Eck is stadsdichter en psycholoog. Zij leidt samen met een collega ruim 15 jaar een schrijfgroep in Amsterdam.

Deelname kost 65 euro per persoon, inclusief lunch. Opgeven kan via info@ijsselsalon.nl