teja van hoften

Van 20 aug tot en met 1 oktober 2017 vindt de tentoonstelling van teja van hoften plaats.
Over stromen. De wereld die ik ben.

Zondag 3 september om 15.00 uur zal drs. Carin Reinders, directeur van museum Coda in Apeldoorn, een korte inleiding op het werk geven.

Geopend op zaterdagen en zondagen van 13.00 to 17.00 uur en op afspraak.
Let op: Gesloten op zaterdag 23 en zondag 24 september.

De tentoonstelling maakt deel uit van de IJsselbiënnale,  die dit jaar voor het eerst in Gelderland wordt gehouden, met het thema klimaatverandering. ijsselbiennale.nl

teja van hoften. Overzicht voorkamer

De titel voor deze tentoonstelling ontstond naar aanleiding van een wandeling die teja in juni 2016 maakte, van Kampen naar Zutphen. Door het buiten haar oevers treden, was het pad langs de IJssel op meerdere plaatsen overstroomd en moest zij alternatieve routes kiezen. Hoewel haar dilemma slechts werd beperkt tot een keuze tussen kouwe kuiten of de koeien in de hoger gelegen weilanden, was ze zich zeer bewust van het oprukkende water. teja wordt ook vaak overspoeld door een tomeloze stroom van indrukken en associaties uit de wereld, die ze in haar atelier een plaats probeert te geven in beelden die tegelijkertijd naar de buiten- als naar de binnenwereld verwijzen: een bloedvatenstelsel als estuarium gemaakt met behulp van planten. Rivierwieren die ook wel eens onderhuids zouden kunnen groeien. De weerspiegelingen van wolken op het water, die op longblaasjes lijken. Hoe de gedachten van alle kanten komen en dan opeens weer samen vloeien. Hoe je als mens op zich zelf ook een natuurgebied bent, in het klein weliswaar. Het einddoel van haar wandeling, de IJsselsalon, die uitkijkt over de rivier en haar uiterwaarden, is een prachtige plek om haar werk te tonen. De reflecties en het licht veranderen voortdurend de monumentale ruimtes van de Salon.

tejavanhoften.nl

gedachtenwolkjes01   large_tvh_420_1_   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2016venusmandje07   2009-mdl-450x600   2015lymfe1234-02

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de IJsselsalon, mail dan naar info@ijsselsalon.nl