Prisma strijktrio. Textures

Exclusieve voorpremière Textures door Prisma strijktrio
Zaterdag 11 november 2017. Aanvang 20.00 uur

Kaarten  a € 12,50  reserveren op info@ijsselsalon.nl 

Het Prisma strijktrio bestaat uit Janneke van Prooijen, viool. Elisabeth Smalt, altviool en Michiel Weidner, cello

In de IJsselsalon kunt u getuige zijn van de exclusieve voorpremière van Prisma’s nieuwste project: Textures.
Audiovisueel kunstenaar en componist  Merijn Bisschops combineert in dit nieuwe stuk, muziek voor Prisma Strijktrio met landschapsfotografie.
De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Bisschops op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om foto’s te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd.
Hij demonstreert daarmee een scherp oog voor beeldcompositie en detail. De muziek die Bisschops componeerde bij de foto’s is zowel sereen als overweldigend.
De uitvoering van Textures door Prisma Strijktrio is een kleurrijke concertervaring waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven.

Voorafgaand daaraan zal het stuk Codex Purpureus van Salvatore Sciarrino klinken: De Italiaanse componist ziet muziek als onderdeel van de natuur, altijd aanwezig, en zonder bedoeling. Zijn muziek is als licht en schaduw, die subtiel de ruimte inneemt, die kleuren hoorbaar maakt.
Codex Purpureus is een intense maar haast geluidloze stroom als “een vulkaanuitbarsting die men van zeer ver waarneemt”.

Programma

  • Codex Purpureus (1983) – Salvatore Sciarinno
  • Textures (2017) – Merijn Bisschops

Fotoprojectie en foto’s: Merijn Bisschops

Strijktrio Prisma staat garant voor 7 eeuwen strijktriomuziek op het scherp van de snede. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineren violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen. Het trio was te horen op talloze Nederlandse podia en festivals zoals het Grachtenfestival, KlankKleurFestival, Rijksmuseum, Concertgebouw, De Doelen en op radio en tv.

Het programma zal uitgebreid worden toegelicht door de musici en de componist, en vragen staat vrij!

070716_068-3 070716_074 070716_116

images (1)    Fog

Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de IJsselsalon, mail dan naar info@ijsselsalon.nl