Midzomernachtconcert

22 juni 2018  Midzomernachtconcert

Na het succes van vorig jaar zal pianist Frederic Voorn u  opnieuw meenemen van de avond in de nacht.
We hopen natuurlijk op prachtig weer in de ommuurde binnentuin van de IJsselsalon.

Aanvang buffet 20.00 uur a € 17,50,-  Aanvang concert 22.00 uur a € 17,50,-
U kunt voor beide onderdelen, of alleen voor het concert reserveren op info@ijsselsalon.nl

Programma:

Jan Pieterszoon Sweelinck          Pavana Lachrimae

Maurice Ravel                                    Pavane pour une infante défunte

Federico Mompou                            Impresiones Intimas

– Lento cantabile espressivo
– Larguetto
– Gracioso
– Agitato
– Pajaro Triste
– La Barca
– Cuna
– Secreto
– Gitano

Pauze

Claude Debussy                                        Suite bergamasque

– Prélude
– Menuet
– Clair de lune
– Passepied

Frederic Voorn                                        Suite La forêt perdue

– La naissance du jour
– La chasse
– Petite danse pour un temps perdu
– Jeux d’hirondelles
– Claire de nuit

uljeegroter  30689335_1773593426081560_1533514181796429824_n2

Frederic Voorn is concertpianist en componist. Hij schrijft artikelen voor diverse muziekbladen, dirigeert drie koren en heeft programma’s gemaakt voor Radio 4, waaronder zijn eigen programma Pianistenuur, dat 12 jaar lang iedere zaterdag werd uitgezonden.

Als pianist heeft Frederic Voorn op vier continenten concerten gegeven en hij speelt zowel op moderne als op historische instrumenten. Hij was laureaat van het Frank Martin International Music Competition en werd voor diverse muziekfestivals uitgenodigd, zoals het Tibor Varga Festival (Sion, Zwitserland), het Nordic Historical Keyboard Festival (Kuopio, Finland), Antverpiano (Antwerpen, België) en het International Festival of Chamber Ensembles (Kazan, Rusland). Hij speelde in zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhallein Zürich en was solist bij diverse orkesten, zoals het Staats Symfonieorkest van Azerbeidzjanhet Messiah Festival Orchestra in Amerika en de St. Michael Strings in Finland. In 2017 gaf hij in Vancouver, Canada de wereldpremière van zijn eigen Pianoconcert, met het West Coast Symphony Orchestra o.l.v. Bujar Llapaj.

Frederic Voorn geeft regelmatig masterclasses in Amerika, Canada en Rusland en was jurylid bij verschillende concoursen, zoals het 8e Concours International de Piano Adilia Alieva in Gaillard, Frankrijk en het 5eGeelvinck Fortepiano Competition in Amsterdam. Voor het label Ezra Classics heeft hij diverse CD’s uitgebracht en in 2016 verscheen de CD La forêt perdue, geheel gewijd aan zijn eigen pianowerken.

Als componist is Frederic Voorn sinds 2005 actief en zijn werk, voor diverse bezettingen geschreven, wordt regelmatig uitgevoerd. In 2005 verscheen de pianocyclus Pièces simples et naturelles en een kort orkestwerk getiteld: Ezra’s Journey. Het jaar daarop componeerde hij zijn String Quartet, dat in 2008 in Amerika in première ging en twee jaar later voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door het Ad Libitum Quartet. Voor het kamerkoor Babylon schreef hij verschillende liederen, zoals de Zwei Goethe Lieder uit 2009, het lied Die Gedanken sind Frei uit 2012 en het madrigaal Zefiro torna uit 2014, op tekst van de Renaissance-dichter Ottavio Rinuccini. In 2015 ging de pianosuite  La forêt perdue in première en in 2017 de Piano Sonata en het Piano Concerto. Momenteel werkt hij aan een opera over Sergei Diaghilev.

Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Marisse Huizing, Jan Wijn en bij Hakon Austbö. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus vervolgde hij zijn studie in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Youri Levin.