Kinderliteratuur voor grote mensen

Zondag 4 november 2018  Aanvang 15.00 uur
Kinderliteratuur voor grote mensen. Annet Schaap en Bette Westera
Kaartjes reserveren op info@ijsselsalon.nl
Volwassenen 12,50,- Jongeren tot 18 jaar 5,-

Dat ook volwassenen veel plezier en diepgang kunnen beleven aan kinderboeken bewijzen Annet Schaap en Bette Westera.
In de IJsselsalon op zondag 4 november  van 15.00 tot 17.00 uur gaat presentator Jos van Hest in gesprek met beide schrijfsters.
Wanneer zijn teksten voor kinderen ook geschikt voor volwassenen? Waarom is er zo’n scheiding tussen kinderliteratuur en ‘echte’ literatuur? Dat belooft een sprankelende middag te worden vol vragen en antwoorden, lekker voorgelezen worden en luisteren naar liedjes.

Annet Schaap 6 (002)

Annet Schaap en Lampje

Lampje, het debuut van Annet Schaap, is vorig jaar als een meteoor de (kinder)literatuur ingedenderd en het zal daar nog jaren en jaren verblijven.
Het werd meteen gezien als een overrompelende klassieker: een rijk, sprookjesachtig verhaal vol magie en vaart, een hoopvol epos met psychologische diepgang.
Het boek is niet alleen geschikt voor kinderen; het is ook een zeldzaam heerlijk leesavontuur voor volwassenen. Ach dat zielige en dappere meisje Lampje, wat ga je van haar houden! En wat leer je, samen met haar, veel over het leven! Annet Schaap, bekend als illustrator van zo’n tweehonderdvijftig kinderboeken, kreeg voor haar debuut de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs.

En nu heeft Annet Schaap voor Lampje ook nog eens de gouden griffel gewonnen!

280fc194-0f9a-4e79-8db4-9dcef9bdecb7

Bette Westera en Diederik van Essel

Het deurtje van de prijzenkast van kinderboekenschrijfster Bette Westera kan nauwelijks meer dicht. Ze kreeg Vlaggen en Wimpels, Zilveren Griffels, Gouden Griffels en voor haar poëzieboek Doodgewoon de Woutertje Pieterseprijs. Dit jaar nog kwam er voor Was de aarde vroeger plat? een Zilveren Griffel bij. Werk van haar in vertaling is te lezen in Frankrijk, Japan, Taiwan, Portugal, Korea, Denemarken, Duitsland, en ga maar door. Bette Westera wordt wel eens de nieuwe Annie M.G. Schmidt genoemd omdat haar geestige, soms melancholieke, soms grimmige verzen zo soepel ritmisch en zonder rijmdwang lopen. Met haar man Diederik van Essel maakt ze liedjes die ze samen zingen.

Bette Westera en Diederik van Essel

En uw presentator, Jos van Hest

12045746_1502123503435540_6630697799909464599_o (3)

 

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de IJsselsalon? Mail naar info@ijsselsalon.nl

IJsselsalon | IJsselkade 21 | 7201 HD Zutphen | www.ijsselsalon.nl | info@ijsselsalon.nl | 06 38088562