Vrienden van het Lied. Die Winterreise

Zondagmiddag 21 januari 2018. Vrienden van het Lied. Aanvang 15.00 uur

Kaarten a € 17,50 reserveren op Vrienden van het Lied:  dirckheijerman@gmail.com

‘Die Winterreise’ van Schubert
Florian Just, bariton en Jan-Paul Grijpink, piano

24 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano.
Een jonge man wordt afgewezen en gaat daarna op reis. In het 24e lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Florian Just (bariton) begon zijn zangopleiding als lid van het Dresdner Kreuzchor waar hij als jongenssopraan al soleerde in Die Zauberflöte van Mozart bij de Semperoper Dresden en bij de Staatsoper van Berlijn. Later studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Conservatoire de Metz in de Opera- en Liedklas van Udo Reinemann. Florian Just is een veelgevraagd solist in onder meer Bach’s Weihnachtsoratorium (Staatskapelle Dresden), de Matthäus- en Johannespassie ( Nederlandse Bachvereniging, Gelders Orkest, Noord Nederlands Orkest) Mahlers orkestliederen (De Philharmonie, Ebony Ensemble) en Carl Orff’s Carmina Burana.

Pianist Jan-Paul Grijpink studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding en opera. Hij won diverse prijzen waaronder de prijs voor beste interpretatie van het Schubert-lied bij het concours “Schubert und die Musik der Moderne” in Graz. Jan Paul maakt als repetitor deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera in Amsterdam. Tevens is hij als docent werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam.

naamloos

 

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de IJsselsalon? Mail naar info@ijsselsalon.nl

IJsselsalon | IJsselkade 21 | 7201 HD Zutphen | www.ijsselsalon.nl | info@ijsselsalon.nl | 06 38088562 | 06 18237749