Middagconcert Duo Khojayan/Poortinga

21 oktober 2018.  Aanvang 15.00 uur
Middagoncert Meri Khojayan viool en Robert Poortinga piano.
Kaarten 17,50,- reserveren op info@ijsselsalon.nl 

Meri en Robert werken als echtpaar zeer intensief samen. In 2016 was het duo uitgenodigd in Amerika om de gehele cylcus van 10 sonates van Beethoven te spelen tijdens het ‘Music without Borders’ Festival . In 2017 speelden ze integraal de Sonates van Brahms.
Naast de concerten won het duo ook de Grand Prix voor het duo-spel, eerste prijs in begeleiding en eerste prijs voor viool solo tijdens de ‘Musical Fireworks international competition’ in Baden-Württenberg (DE).
De IJsselsalon is verheugd nog een concert van dit duo te kunnen organiseren, alvorens Robert en Meri weer voor onbepaalde tijd naar Turijn afreizen om een post graduate studie kamermuziek te volgen bij de gerenommeerde pianisten Enrico Pace en Lukas Hagen.

Programma:

Mozart sonate kv.305 in a majeur

Debussy sonate voor viool en piano

Wim Zwaag sonata voor viool en piano

Sarasate  3 Spaanse dansen

Meri Khojayan

Meri begon haar viool-studie in Yerevan, Armenië. Ze kreeg van de President de prijs ‘beste muzikant van het jaar’ in 2009. Ze is met lof afgestudeerd bij Eduard Tadevosyan. Na het behalen van haar diploma heeft ze 5 jaar bij Boris Belkin in Maastricht aan het conservatorium gestudeerd. Bij hem haalde ze haar tweede Bachelor en haar Master diploma’s.

Meri heeft vele prijzen en beurzen gewonnen, o.a. de eerste prijs tijdens de Khachaturian competitie, eerste prijs in Vieuxtemps competitie en de eerste prijs van de Valsesia musica competitie te Corsa Roma. Meri was solist bij het Pools Filharmonisch orkest, het Filharmonisch orkest ‘Zuid Nederland, Armeense Filharmonisch orkest, Filharmonisch orkest Sochi en het Filharmonisch orkest van Dubai.

Robert Poortinga

Robert studeerde bij Tamara Poddubnaya van 2006 t/m 2012, eerst in Groningen en daarna aan het Long Island Conservatory te New York (USA). Na zijn studies heeft hij zich gespecialiseerd bij Konstantin Bogino en Jean Francois Bouvery. Nadien heeft hij zijn tweede Bachelor en Master aan het Maastricht’s conservatorium behaald.

Robert heeft aan vele festivals meegedaan en meegewerkt, O.a. in: V.S., Nederland, Italië en Finland. Robert won de derde prijs tijdens het ‘Young Classical Virtuoso of Tomorrow Competition’ in 2011. In 2012 speelde hij het eerste piano concert van Johannes Brahms in New York. In 2017 won hij de eerste prijs voor het begeleiden en de ‘Grand Prix’ voor het duo-spel tijdens de ‘Musical Fireworks International Competition’ in Baden-Württenberg (DE).